Loading...

Vanilka a prípravky z nej

Vanilka je jedným z najcennejších korenín na svete, má jedinečnú chuť a vôňu a jej pestovanie je veľmi náročné. Ponúkame výrobky s vanilkou vyrobené zo špeciálne vybraných plodín z celého sveta. Výborne sa hodí do dezertov a sladkého pečiva. Pripravte si vanilkové rožky alebo koláčiky s vanilkovým krémom pre intenzívnu vanilkovú chuť. História vanilky sa začína v Mexiku v 14. storočí - miestni obyvatelia radi pridávali vanilku do kakaových nápojov, vody a medu, čo viedlo k intenzívnej chuti a vôni. Vanilkový nápoj nazývaný chocolatl priniesol do Európy conquistador H. Cortes. Vanilkové struky si rýchlo obľúbila španielska šľachta. Čoskoro nato sa vanilka objavila aj na anglickom dvore - odporúčala ju Alžbeta a lekárnik! Práve na anglickom dvore sa vanilka objavila aj v kozmetike. Je zaujímavé, že ručné opeľovanie kvetov vanilky bolo objavené až v 19. storočí (Edmund Albius). To bol prelom, ktorý umožnil rozbehnúť výrobu tohto aromatického korenia a rozšíriť pestovanie rastliny aj mimo jej rodného Mexika. To odštartovalo obrovský rozvoj vanilkového priemyslu na celom svete vrátane Madagaskaru, Austrálie a tichomorských ostrovov. Vanilka je veľmi náročná rastlina a vyžaduje si veľkú vytrvalosť - prvé úspechy sa dostavujú najskôr po troch rokoch. Korenie sa pestuje v tropickom podnebí, pretože potrebuje vysoké teploty aj vlhkosť. Vanilkové liany sa prepletajú s inými rastlinami, ktoré im poskytujú oporu. Ďalšou fázou je sušenie na slnku a v tieni - prvé trvá 6 týždňov (2/3 hodiny denne). Na vytvorenie 1 kg vanilky, ktorú tak milujeme pri pečení, je potrebných celých 6 kg vanilkových strukov. Rastliny sa opeľujú ručne - robia to ženy, ktoré sa nazývajú dohadzovačky. Musia byť veľmi opatrné, pretože kvet vanilky sa vyvíja len jeden deň za 2/3 roka. Plod, zelený struk podobný fazuli, sa vytvorí 9 mesiacov po opelení. Potom sa vanilkový struk musí zohriať - trvá to asi 3 minúty, potom sa dva dni parí vo vlnených prikrývkach.Pri tomto procese sa vyzráža aj prírodný aromatický vanilín, známy ako "vanilkový mráz". Poslednou fázou je zrenie vanilky, ktoré trvá až 2 mesiace. Vtedy chuť a vôňa korenia úplne dozrieva.

Filtrovať
Vybranému filtra nezodpovedá žiadny produkt z celého sortimentu!

Zrušiť filtre

Top produkty sa triedia podľa predaja a skladovej dostupnosti, potom sa náhodne pridávajú produkty v zľave a nové produkty.

Počas týchto ôsmich rokov sme neustále pracovali na zdokonaľovaní našich produktov a služieb, aby sme vám mohli poskytnúť tie najlepšie možné zážitky. Naša dlhodobá prítomnosť na trhu je pre nás zárukou stability a schopnosti prispôsobiť sa meniacim sa potrebám zákazníkov.

Na vlastnom sklade máme viac ako 8.500 položiek. To znamená, že tovar označený skladom je naozaj skladom v našom sklade v Prahe 8. Tento tovar expedujeme najneskôr druhý deň.

Sme hrdí na to, že sme už spracovali viac ako 340 000 objednávok. Toto impozantné číslo nám dodáva dôveru a potvrdzuje našu oddanosť poskytovať vám najlepší možný servis. Vaša dôvera je pre nás kľúčová, a preto sa neustále snažíme zdokonaľovať naše služby a spĺňať vaše očakávania.

Tých 83 000+ spokojných zákazníkov nás inšpiruje k ďalšiemu zdokonaľovaniu našich služieb a rozširovaniu našej ponuky. Ďakujeme vám za dôveru, ktorú ste nám vložili.

Ponúkame Vám vernostný program, s ktorým môžete získať zľavy na každý nákup.

Predlžujeme pre Vás záruku na vrátenie nepoužitého tovaru bez udania dôvodu na 1 mesiac.