Veselé vianočné motívy soba, snehuliaka a saní rozžiaria vianočný stôl. Rozpustenou čokoládou naplňte formu, prebytok zotrite stierkou a formou dvakrát buchnite o pracovnú dosku, aby v čokoláde neboli bublinky. Čokoládky dajte stuhnúť do chladu (forma vydrží teploty do -60°C). Jednotlivé figúrky sú krásne zdobené a vďaka nepriľnavosti a pružnosti silikónu ich vždy ľahko vylúpnete. Formu môžete umývať v umývačke.
Nechali sme pre vás otestovať foodblogerom:
Silikónové formy na čokoládu značky Silikomart vynikajú svojou kvalitou. Veľmi rada ich používam a som s touto značkou veľmi spokojná. V ponuke e-shopu je mnoho rôznych druhov a každý si vyberie formu podľa svojich potrieb a požiadaviek. Táto forma je s vianočným motívom a hodí sa tak na výrobu praliniek, ako hlavne na odlievanie malých čokoládok. Tie sa budú páčiť hlavne deťom. Čokoládky a pralinky budú určite ozdobou vianočného stola, ale môžu poslúžiť aj ako vhodný darček. Ak budeme pripravovať čokoládky bez náplne, tak na zaplnenie formy budeme potrebovať 150 g čokolády. Najlepšie použijeme čokoládu v tvare šošoviek, ale nie je to podmienkou. Dá sa použiť aj tabuľková čokoláda, ktorú nasekáme na menšie kúsky. Čokoládu treba pred použitím rozpustiť a vytemperovať, a to podľa druhu použitej čokolády. Môže sa použiť buď nejaký elektrický temperovací prístroj, hrniec s názvom Vodný kúpeľ, alebo silikónová miska na rozohrievanie čokolády s vekom. Je vhodná do mikrovlnnej rúry alebo aj do bežného vodného kúpeľa. Kto bude pracovať s čokoládou častejšie, tak odporúčam zadovážiť si ešte aj teplomer pre temperovanie. Všetko si je možné kúpiť v tomto e-shope.
Vytemperovanú čokoládu vlejeme do formy, čokoládu rozotrieme do priehlbní, na povrchu uhladíme a formou niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku stola. Tým sa zbavíme prípadných bubliniek. Formu odložíme do chladu a po stuhnutí čokoládky vylúpneme. Ak budeme pripravovať pralinky, tak priehlbne formy vytrieme pomocou menšieho štetca vytemperovanou čokoládou, po zatuhnutí zopakujeme. Potom pridáme náplň a pralinky hore čokoládou uzavrieme. Necháme stuhnúť a vylúpneme. Môžeme vyrábať čokoládky a pralinky v rôznych chuťových kombináciách pridaním rôznych ingrediencií.
Kto nemá s temperovaním ešte vôbec žiadne skúsenosti, tak tomu pomôže video s pánom Radkom Šubrtom.
Forma je vyrobená zo 100 % platinového silikónu, znáša teploty od – 60 °C do + 230 °C. Je možné ju umývať v umývačke riadu. Som s ňou veľmi spokojná a môžem ju odporučiť všetkým. M.F.
Formy na čokoládu a pralinky | |
Formy na čokoládu silikónové | |
Forma na pralinky | |
Formy na čokoládu Vianoce | |
Výrobca | Silikomart |
EAN | 8051085191949 |
Kód produktu | 22.123.77.0065 |
Materiál | silikón |
Farba | hnedá |
Overený zákazník - je recenzia od zákazníka, ktorý si výrobok zakúpil.
Počas týchto ôsmich rokov sme neustále pracovali na zdokonaľovaní našich produktov a služieb, aby sme vám mohli poskytnúť tie najlepšie možné zážitky. Naša dlhodobá prítomnosť na trhu je pre nás zárukou stability a schopnosti prispôsobiť sa meniacim sa potrebám zákazníkov.
Na vlastnom sklade máme viac ako 8.500 položiek. To znamená, že tovar označený skladom je naozaj skladom v našom sklade v Prahe 8. Tento tovar expedujeme najneskôr druhý deň.
Sme hrdí na to, že sme už spracovali viac ako 340 000 objednávok. Toto impozantné číslo nám dodáva dôveru a potvrdzuje našu oddanosť poskytovať vám najlepší možný servis. Vaša dôvera je pre nás kľúčová, a preto sa neustále snažíme zdokonaľovať naše služby a spĺňať vaše očakávania.
Tých 83 000+ spokojných zákazníkov nás inšpiruje k ďalšiemu zdokonaľovaniu našich služieb a rozširovaniu našej ponuky. Ďakujeme vám za dôveru, ktorú ste nám vložili.
Ponúkame Vám vernostný program, s ktorým môžete získať zľavy na každý nákup.
Predlžujeme pre Vás záruku na vrátenie nepoužitého tovaru bez udania dôvodu na 1 mesiac.